Чергове (насправді вже 22-ге) доповнення до симулятора життя The Sims 4 під назвою My Wedding Stories / «Весільні історії» яке нещодавно опинилось у центрі скандалу, все ж таки вийде в Україні. Про це на своєму YouTube-каналі сповістила українська ігрова блогерка Dariya Rain, виклавши скріншот відповіді служби підтримки Electronic Arts.

The Sims 4 My Wedding Stories Game Pack опинився у центрі підвищеної уваги, коли стало відомо, що EA не збирається видавати доповнення у Росії, Білорусі, Україні та Казахстані, через законодавчі заборони пропаганди гомосексуалізму у Росії. Річ у тому, що окрім гетеросексуального весілля, у грі можна буде провести й гомосексуальну церемонію. При цьому, попри те, що в Україні подібного законодавства нема, усі ігрові веб-ресурси, як англо-, так і російськомовні написали, що реліз доповнення скасовується і для нашої країни.

Насправді в цьому нема нічого незвичайного. Раніше, з тих самих причин розробники Life Is Strange, французька студія Dontnod Entertainment, та видавець Xbox Game Studios, відмовилися від видання для України Steam-версії гри Tell Me Why, один з головних героїв якої трансгендерна персона. При цьому Life Is Strange від тієї самої Dontnod Entertainment, та Life Is Strange: True Colors від Deck Nine, в яких зображені гомосексуальні відносини, спокійно виходили у нас в країні.

Повертаючись до The Sims 4 My Wedding Stories Game Pack. Реліз доповнення, у якому гравці зможуть ретельно спланувати та провести весілля своїх симів, заплановано на 17 лютого 2022 р. на усіх платформах, тобто Windows та macOS на Origin та Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S та Xbox One. Подивимось, чи виконає EA свою обіцянку.