Американський виробник електромобілів Tesla планує відкрити у столиці КНР центр, який розроблятиме дизайн для майбутніх автомобілів компанії, призначених для китайського ринку. Про це йдеться у документі, який був виданий міською адміністрацією Пекіна, передає Reuters.

Про свої плани відкрити такий центр у Китаї Tesla вперше повідомила у 2020 році. Передбачається, що дизайн-студія дозволить компанії випускати електромобілі у «китайському стилі».

У документі, який видала пекінська адміністрація, у стислому вигляді перераховані ключові проєкти, реалізація яких почнеться у місті у 2022 році. Окрім Tesla, у ньому також згадується будівництво автомобільного заводу Xiaomi й дослідницького центру паливних елементів Toyota.

Наприкінці 2019 року Tesla почала доставляти автомобілі зі свого заводу в Шанхаї, з того часу вона активно нарощує тамтешнє виробництво на тлі зростання продажів. Причому китайська фабрика не тільки випускає електрокари для внутрішнього ринку КНР, а й служить транспортним хабом у процесі експорту продукції американського автовиробника у країни Європи та на інші закордонні ринки.