Сервіс підписки на квитки у кіно MoviePass оголосив про перезапуск і, серед іншого, розповів про нову рекламну механіку. Аби отримати бали на покупку квитків безплатно, користувач повинен буде подивитися рекламний ролик, не відволікаючись від перегляду: якщо програма помітить, що людина не дивиться на екран, показ зупиниться, допоки погляд не буде знову зосереджений на пристрої.

Сьогодні багато програм на смартфонах, особливо ігри, працюють за моделлю, згідно з якою користувачеві необхідно час від часу переглядати рекламу, щоб продовжувати користуватися додатком або ж, як варіант, заробляти віртуальні бали. Як правило, вікно перегляду при цьому можна закрити не раніше, ніж через певний час — розробники припускають, що так людина з більшою ймовірністю все ж таки подивиться рекламу. Але фактично користувачеві ніщо не заважає відкласти телефон і зайнятися іншими справами або просто не дивитися в екран, але все одно отримати винагороду або продовжити користування застосунком.

Новий голова закритого у 2019 році сервісу MoviePass Стейсі Спайкс (Stacy Spikes) оголосив про те, що влітку сервіс перезапуститься, та розповів про нововведення. Відзначимо, що MoviePass був відомий незвичайною бізнес-моделлю: він давав користувачам по одному квитку в кіно щодня за місячну плату, яка дорівнювала середній ціні одного квитка в США (близько 10 доларів). Через кілька років роботи сервіс закрився (причому перед закриттям він вніс зміни у підписку й почав видавати не більше трьох квитків на місяць навіть тим, хто вже передплатив на рік уперед), а потім оголосив банкрутство.

У новій ітерації MoviePass теж продаватиме квитки в кіно за передплату. Скільки вона коштуватиме, наразі не розголошується, однак вже відомо, що за передплату користувачі отримуватимуть бали, які потім можна витрачати на походи у кіно. Крім підписки, у клієнтів сервісу буде можливість накопичувати бали й безплатно — дивлячись рекламу, яка буде відстежувати напрямок погляду. Передбачається, що під час сеансу перегляду рекламних роликів алгоритми комп’ютерного зору, що працюватимуть локально на смартфоні, стежитимуть за тим, аби погляд людини був постійно прикутий до екрана. Якщо ж його відвести убік, перегляд зупиниться і відновити його можна буде лише знову почавши дивитися на пристрій. За підсумками уважного перегляду рекламного ролика користувач отримає певну кількість балів для оплати квитків у справжній кінотеатр — в якому, ймовірно, теж доведеться переглянути рекламу та трейлери перед початком фільму.