Британський криптовалютний інвестор Ентоні Велч купив острів Латаро площею 300 гектарів і перейменував його на Satoshi. Він має намір побудувати там “розумне місто” для прихильників цифрових активів. Британець сподівається, що острів стане криптоутопією.

The Guardian додає, що останні 12 років Ентоні Велч живе на цьому острові разом зі своєю партнеркою Терезою. Тепер вони очікують, що незабаром до них приєднаються понад 21 тисяча інвесторів різних криптовалют з усього світу.

Острів розташований в архіпелазі Вануату між Австралією та Фіджі. Згідно із планом ділянки, публічне відкриття нового міста заплановане на перший квартал 2023 року.

Команда заявила, що працює з фінансовими та земельними регуляторами Вануату. Розробники розраховують працювати “за умов певної автономії”. У цій республіці немає податків з прибутку, дивідендів, доходу чи приросту капіталу.

Команда має намір перетворити приватний острів Satoshi на “криптовалютну столицю світу”. Для цього вони будуватимуть офіси та багатоповерхові житлові будинки.