Аналітична фірма Omdia прогнозує зниження продажів QLED-телевізорів — уперше за весь час. Попит на LCD-телевізори загалом падає з кінця 2021 року, і Omdia очікує, що ця тенденція вплине і на топові моделі, зокрема LCD з підсвічуванням на базі квантових точок.

Згідно з оцінкою ринку, продажі QLED-телевізорів у 2022 році впадуть на 3,1%, до $17,674 млрд – якщо прогноз справдиться, це буде перший випадок зниження річних продажів телевізорів на базі цієї технології.

Тим часом продажі OLED-телевізорів, навпаки, зростатимуть — за прогнозом Omdia, цього року їм належатиме 12,7% усього ринку телевізорів. Що стосується “верхнього” сегменту, то частка OLED TV серед дорогих моделей сягне 42,1% (проти 35,7% минулого року), тоді як QLED TV втратять більше відсотка — з 39% у 2021 році вони впадуть до 37,8% у 2022.

Ключовим фактором стане початок виробництва QD-OLED панелей, які Samsung не тільки використовуватиме у своїх телевізорах, але й постачатиме Sony. Також очікується, що LG Display збільшить об’єми виробництва своїх OLED-панелей, які використовуються в телевізорах Hisense, LG, Panasonic, Philips, Sony — і цілком імовірно, що цього року до них приєднається ще й Samsung.

Принаймні, Business Korea стверджує, що за інформацією її джерела, Samsung Electronics планує використати цього року півтора мільйона OLED-панелей виробництва LG Display у своїх телевізорах. Як підсумовує видання — “перехід на технологію OLED стає для телевізійної індустрії неминучим”.