Google вже доповідала про плани витратити 2022 рік на підвищення ефективності роботи Android і Chrome OS, що повинна наздогнати та перегнати інтеграцію екосистеми Apple. У якості примірнику повідомлялося про функцію, яка дзеркально відбиватиме застосунок для обміну повідомленнями з Android-смартфона на Chromebook.

Судячи з того, що виявив сайт 9to5Google, схоже, що Google фактично дозволить транслювати Android-застосунки на комп’ютери. Ця функція може працювати й на комп’ютерах без Chrome OS, тому що 9to5Google стверджує, що використовував вебзастосунок як на Chrome OS, так і на Windows 11.

Згідно 9to5Google, функція працює наступним чином:

Pixel створює окремий віртуальний дисплей, який транслюється на ноутбук або робочий стіл, а не просто дзеркально відбиває екран вашого телефону. На цьому другому дисплеї відображаються ваші застосунки обміну повідомленнями. Це означає, що ви можете відкрити програму на ноутбуці або на робочому столі, не перериваючи роботу програм, запущених на головному екрані телефону.

Android 13 DP продемонстрував, як телефони Pixel можуть транслювати застосунки на ПК

Йдеться не тільки про обмін повідомленнями — очевидно, у цьому віртуальному ви зможете відкривати будь-які програми вашого телефону:

Внизу зліва знаходиться кнопка меню, при натисканні на яку відкривається повний список програм, встановлених на вашому телефоні. За допомогою цього меню можна запустити будь-яку програму на телефоні, а не лише програми обміну повідомленнями. По суті, весь телефон доступний завдяки потоковій передачі даних між пристроями.

Як і у випадку з будь-якою попередньою версією, йдеться про речі, які можуть взагалі зникнути з релізу. Або, як мінімум, виглядатимуть і поводитимуться якось інакше. Але якщо Google все ж таки доведе до розуму дане починання, це помітно додасть комфорту користувачам екосистеми Android.