Opera оголосила про те, що стала першим браузером, який повністю підтримує вебадреси з використанням емодзі. Інтеграція стала результатом співпраці з Yat, платформою, що дозволяє налаштовувати та купувати доменні імена, використовуючи лише емодзі (відомі як Yats).

На відміну від інших браузерів, де перед URL-адресою з емодзі необхідно ввести “y.at”, ви можете просто ввести емодзі в адресний рядок Opera, і ви одразу потрапите на відповідну сторінку. Адреса можна використовувати для обміну кількома посиланнями, подібно до Linktree, сторінками в соціальних мережах, платіжними програмами або будь-якими іншими посиланнями.

Браузер Opera тепер розуміє вебадреси, що складаються тільки з одних емодзі

Як і у випадку зі звичайними доменами, кожна комбінація емодзі може належати лише одній людині, і ціни, схоже, відповідають рідкості. Для одержання “ята” з одним або двома емодзі необхідно зробити пропозицію від 200 000 доларів США, а URL з трьома емодзі може коштувати понад 200 доларів США, залежно від його “ритмічності”. Однак доступнішим варіантом є придбання чотирьох або п’яти емодзі, які коштують 8 та 4 долари США відповідно.

Кілька сучасних “знаменитостей”, таких як Lil Wayne (y.at/👽🎵), G-Eazy (y.at/🦇🌹) та Kesha (y.at/🌈🚀👽) вже скористалися новою можливістю.

Yat також продає колекцію рідкісних комбінацій емодзі у вигляді NFT на OpenSea.