Підрозділ Mobileye корпорації Intel планує створити та впровадити ряд автономних електричних фургонів разом зі своїми партнерами. Це має статися у США у 2024 році. За словами керівників, цей крок є спробою компанії розширити свій бізнес автоматизованих фургонів за межі таксі й транспортних засобів доставляння.

Mobileye, Benteler EV Systems та Beep запустять фургони в рамках послуги “на вимогу”. Автомобілі перевозитимуть від 12 до 14 пасажирів і не матимуть керма чи педалей. Фургони експлуатуватимуться в “географічних зонах”, де обмеження швидкості становлять до 55 км/год.

Компанія прагне довести федеральним та державним регуляторам, що її система автономного водіння безпечніша, ніж водій-людина. “З погляду технології, ми почуваємося дуже, дуже добре і твердо впевнені, що технологія справді близька до готовності”, – каже Йохан Юнгвірт, віцепрезидент підрозділу мобільності як послуги (MaaS) компанії Mobileye.

Автономні фургони стануть важливою частиною зусиль компанії щодо підтвердження життєздатності технології. Очікується, що ці автомобілі допоможуть розв’язати проблему нестачі водіїв, а також зменшити міські проблеми, такі як шкідливі викиди та затори.