Instagram Stories з’явилися у 2016 році. Короткі “історії” набрали популярності та більшість людей частіше публікують світлини та відео саме через них, а не основну стрічку соцмережі.

Є тут одне “але”: усі реакції на Stories від підписників потрапляють у приватні повідомлення. Це не проблема, якщо у користувача невелика аудиторія, але якщо підписників багато, то в приватних повідомленнях швидко настає повний безлад. В компанії це розуміють та намагаються трохи виправити ситуацію.

Першим кроком стала можливість поставити уподобання в Stories. Це буде невелике “сердечко” біля поля для відповіді на історію. Такий “лайк” не відобразиться в приватних повідомленнях та не буде публічно видимим. Користувач зможе побачити таку реакцію від підписників у списку переглядів своєї історії.

“Ідея полягає в тому, щоб переконатися, що люди можуть більше підтримувати один одного, а також трохи очистити приватні повідомлення, — сказав Адам Моссері (Adam Mosseri), глава Instagram. — Обмін повідомленнями є ключовим пріоритетом для нас і велика частина цього зосереджена на приватних повідомленнях між вами та людьми, які вам не байдужі.”

Instagram часто додає такі невеликі, але зручні функції. Минулої осені, наприклад, компанія додала можливість видаляти зображення та відео з каруселі. “Лайки” в Stories принципово не змінять, як ви використовуєте Instagram, але все одно це гарне доповнення. Функція буде поступово з’являтися у користувачів з різних регіонів.