Електромобіль Hyundai Ioniq 5 лише нещодавно вийшов у світ, а вже отримав пакет оновлень. Найбільш важливою зміною слід вважати збільшення акумулятора з 72,6 до 77,4 кВт-год для максимальної версії автомобіля. Однак лише зростанням місткості справа не завершується: також оновлена система терморегуляції батареї, що стала більш «інтелектуальною» та може більш гнучко керувати підтриманням оптимальної температури акумулятора. Серед іншого – нові амортизатори та камери замість бокових дзеркал заднього огляду.

Hyundai Ioniq 5: ще більше акумулятор, ще більше дистанція пробігу

Схоже на те, що компанія Hyundai прагне збільшити дистанцію пробігу електромобіля Ioniq 5, використовуючи всі наявні рішення. Адже за мету може бути встановлена знакова позначка у 500 км на одному заряді акумулятора (зараз максимальна версія здатна подолати близько 480 км). У гонитві за кілометрами важлива будь-яка деталь, навіть дзеркала. Тим більш, якщо нова система огляду ідеально підходить для футуристичної концепції електромобіля Hyundai Ioniq 5 та навіть дещо змінює його салон – зверніть увагу на бокові дисплеї біля дверей.

Hyundai Ioniq 5: ще більше акумулятор, ще більше дистанція пробігу

Продажі нової версії Hyundai Ioniq 5 розпочнуться вже у другій половині цього року. Нагадаємо: електромобіль Hyundai Ioniq 5 також пропонується в Україні – то ж можна очікувати появу новинки й в нашій країні.