Видання LetsGoDigital повідомило, що Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) схвалила патент компанії Huawei, в якому описано досить незвичайну систему камер, призначену для смартфонів.

Huawei розробляє смартфон із 3D-камерою: що вона вмітиме?

На представлених комп’ютерних зображеннях видно, що ця камера включає кілька модулів, що утворюють кільце, у верхній, лівій та правій частинах якого розташовані оптичні модулі з фотосенсорами, а під ними розміщено подвійний світлодіодний фотоелемент, який за допомогою двох світлодіодів добре імітує природне сонячне світло.

У центральній частині кільця є невеликий круглий дисплей. Його можна використовувати як видошукач під час знімання різних матеріалів.

Huawei розробляє смартфон із 3D-камерою: що вона вмітиме?

Ця складна система з трьох оптичних датчиків використовуватиметься для 3D-сканування особи користувача з метою реєстрації текстури шкіри. Таким чином, стає можливим зібрати інформацію про пори, колір обличчя, зморшки, темні ділянки навколо очей і т.д. Відповідне спеціалізоване програмне забезпечення проаналізує зібрані таким чином дані та надасть рекомендації щодо покращення стану шкіри.

Huawei розробляє смартфон із 3D-камерою: що вона вмітиме?

Звичайно, ця система зможе робити й традиційні фотографії. Все це описано у документації (PDF, 3 МБ) до нового патенту, проте невідомо, коли ця технологія почне використовуватись у мобільних пристроях Huawei.