Компанія DeLorean планує своє повернення цього року. Нішева марка спортивних автомобілів вже давно тихо працює на задньому плані, виробляючи запасні частини для підтримки своїх класичних автомобілів на ходу, але тепер, здається, роки очікування добігли кінця. Компанія очевидно готується до випуску нового автомобіля.

DeLorean випустила невеличке відео у Twitter та YouTube, підтвердивши, що цього року вона випустить новий електромобіль. Однак чи це буде абсолютно нове авто або просто комплект для електрифікації оригінального DMC-12, поки що не відомо.

Автомобіль, показаний у відео, безперечно схожий на оригінальний DMC-12. Можна побачити, що новий прототип має ту ж класичну форму лобового скла, довгий капот та двері-“крила”. В наявності, здається, навіть той же кузов із матової нержавіючої сталі, що й у класичної моделі.

Проте DeLorean явно змінила пару речей, а саме – передню частину автомобіля. Схоже, що тут трохи інші радіаторні грати та нове лого, яке проходить по всій ширині автомобіля. Фари, схоже, були замінені на вужчі, щоб звільнити місце для нової решітки.

Найбільшою новинкою стане силовий агрегат. Оригінальний автомобіль рухався 2,8-літровим двигуном V6, який розвивав 130 к.с. І хоча силовий агрегат відродженої моделі ще не підтверджений, він, напевно, буде електричним — компанія використала хештег #ElectricVehicle у своєму повідомленні в Twitter.

Оригінальний DeLorean DMC-12 прославився у 1980-х роках у фантастичному фільмі “Назад у майбутнє”. На жаль, в той час, як автомобіль став легендою великого екрана, компанія, що його створила, припинила своє існування всього через пару років після початку випуску автомобіля. Виною тому стала низка фінансових проблем та виробничих труднощів.