Як повідомляє Defense Express ударно-розвідувальний БПЛА Bayraktar TB2 зранку 15 лютого 2022 р. виконує патрулювання на півночі України. Дрон ще вночі стартував з військового аеродрому у Чугуєві та пролетів над Харківською, Сумською, Чернігівською, Київською та Житомирською областями.

Про це свідчать данні сервісу Flightradar24. Bayraktar TB2 можна ідентифікувати за характерним профілем польоту – висота 5,5 км та швидкість близько 200 км/год. Можливості дрону дозволяють йому спостерігати за ворогом з дистанції у декілька десятків кілометрів

БПЛА Bayraktar TB2 патрулює північні кордони України

Враховуючи відкриті дані, журналісти Defense Express роблять декілька позитивних висновків. По-перше, ЗСУ розгорнули мережу наземних станцій, які дозволяють оперувати Bayraktar TB2 у північних регіонах України. По-друге, була розгорнута наземна інфраструктура для дронів на додаткових аеродромах. До цього Bayraktar TB2 злітали (відповідно відкритих джерел) лише з аеродромів у Старокостянтинові та Миколаєві.

Скоріше за все, Bayraktar TB2 виконує одночасно декілька завдань: відпрацьовує моніторинг північного кордону України та бере участь у масштабних оборонних навчаннях ЗСУ «Заметіль-2022». Відео нижче додано лише з міркувань краси.