Компанія HMD продовжує оновлювати смартфони Nokia. Сьогодні представлено нову модель Nokia G21, головною перевагою якої є обіцяний час автономної роботи до трьох днів. А на додаток було оновлено дизайн, дисплей та камеру.

При місткості акумулятора як у попередньої моделі — 5050 мА•год — новий смартфон має більш гнучкі налаштування енергоощадного режиму. А він відтепер складається вже з двох ступенів енергозаощадження, перший з яких активується при залишку у 20% заряду, а другий — при 10%.

Також у G21 з’явилася функція швидкісної зарядки, яка підтримує стандарт PD 3.0 при потужності 18 Вт. Однак зі смартфоном в комплекті слабкий зарядний пристрій (10 Вт), тож якщо є необхідність у зменшенні часу зарядки, користувачу доведеться самостійно купувати новий блок живлення.

Представлено смартфон Nokia G21 — 90 Гц, 50 МП та три дні автономної роботи

Зате компанії вдалося зберігши ємність батареї, зменшити товщину пристрою на 5%, а саме з 9,2 мм до 8,5. При цьому на корпусі лишається стандартний роз’єм для підключення дротових навушників.

Другим помітним оновленням став дисплей. Це також 6,5 дюймів з роздільною здатністю лише HD, але тепер з підтримкою частоти оновлення 90 Гц. Але скоріше за все, щоб досягти триденної автономної роботи, користувачу доведеться активувати опцію адаптивного оновлення (яка тут зможе знизити частоту тільки до 60 Гц, коли система вважатиме, що наразі 90 Гц не потрібні).

Представлено смартфон Nokia G21 — 90 Гц, 50 МП та три дні автономної роботи

Є суттєві зміни в блоці камер. Фокусуючи увагу на основному сенсорі, який отримав на 2 МП більше і тепер має 50 МП, розробник прибрав надширококутний об’єктив (роздільна здатність якого раніше складала 5 МП, чого замало, але краще, ніж нічого). Тож два інші віконця це 2-мегапиксельні макро та сенсор глибини. 

Минула модель Nokia G20 використовувала процесор Helio G35, а от з оновленням тут долучили ще більш “екзотичний” Unisoc T606. Це 12-нанометровий чип, який складається з двох ядер Cortex-A75 та ще шести А55. За прискорення відео відповідальний Mali G57 MP1. Є дві комплектації пам’яті, які відрізняються лише місткістю накопичувача — 64 або 128 ГБ. Оперативної пам’яті у будь-якому випадку лише 4 ГБ. З коробки смартфон матиме Android 11, але розробник обіцяє два наступні “великі” оновлення.

Підтримки 5G немає, хоча для LTE відведено два слоти SIM-карт, поряд з якими знайшлося місце для карти пам’яті.

Серед опцій швидкого доступу є доопрацьоване сканування обличчя, якому не має заважати маска. А якщо смартфон все ж не упізнає власника, в кнопці ввімкнення є дактилоскопічний датчик.

Nokia G21 має скоро надійти у продаж з рекомендованою ціною €170 (на €10 більше за попередника) у кольорах Nordic Blue та Dusk.