Для цілого покоління шанувальників екранної комедії Айван Райтман стояв за одними з найулюбленіших фільмів. Він зняв “Мисливців за привидами” (Ghostbusters), “Добровольців мимоволі” (Stripes) та “Дейва” – серед багатьох інших, а також спродюсував ще гучніші фільми, включаючи “Космічний джем” (Space Jam) та “Мисливці за привидами: З того світу” (Ghostbusters: Afterlife), режисером якого став його син Джейсон.

Довга кар’єра Райтмана завершилася у суботу, коли він помер у себе вдома у віці 75 років.

“Ми втішаємося тим, що його робота як режисера принесла сміх та щастя незліченній кількості людей у ​​всьому світі”, – йдеться у заяві його дітей. “Ми сумуємо, але сподіваємося, що ті, хто знав його за фільмами, пам’ятатимуть його завжди”.

Райтман працював над кількома фільмами, які перетворили Білла Мюррея з персонажа SNL на кінозірку, включаючи вже загадані “Добровольці мимоволі” та “Фрикадельки” (Meatballs). Він також працював над кількома фільмами, в яких Арнольд Шварценеггер перетворився з зірки бойовиків на комедійного актора, включаючи “Близнюки” (Twins) та “Дитсадковий поліцейський” (Kindergarten Cop).

Однією з останніх робіт режисера став рекламний ролик Saving Simon, який він зняв на iPhone 13 Pro на прохання Apple разом зі своїм сином.

https://www.youtube.com/watch?v=S5WaFx8rx54

Редакція Межі сумує разом з усіма шанувальниками таланту режисера.