Інтернет-магазин Amazon збирається випробувати на своєму складі у Франції легку та гнучку технологію здобуття сонячної енергії на дахах та тротуарах. Тонкоплівкові фотоелектричні елементи, що будуть тестуватися, дозволяють використовувати будь-яку нерівну поверхню для збирання сонячної енергії.

Замовлення на 750 000 євро буде виконано в рамках прагнення технологічної компанії забезпечити свою діяльність 100% відновлюваною енергією, чого вона сподівається досягти до 2025 року. В рамках ініціативи подібні системи сонячної енергії будуть встановлені й на інших великих будинках Amazon, які за якихось причин не можуть підтримувати традиційні сонячні панелі.

Тонкоплівкові сонячні системи менш ефективні, ніж традиційні сонячні панелі, але у них є перевага — вони можуть встановлюватися на неплоскій поверхні — овальні фасади, колони, дахи автомобілів і т.д.

Гнучкі сонячні плівки в цьому випадку є розробкою ізраїльської компанії Apollo Power і призначені для встановлення на такі поверхні, як корпус літаків або автомобілів. За словами виробника, гнучкі плівки незабаром будуть випробувані у космосі.

Тестова ділянка корпоративного тротуару матиме площу 50 квадратних метрів. Вона вироблятиме сонячну енергію навіть у той час, коли люди ходитимуть і їздитимуть нею на велосипедах. Компанія Apollo Power заявила, що розраховує завершити проєкт до кінця року, а якщо він буде успішним, система буде встановлена ​​на інших об’єктах Amazon.