Як повідомив один з користувачів Reddit, генеральний директор Booking.com звільнив співробітників служби підтримки у всьому світі через попередньо записане відео. Про звільнення нібито не знали ні ключові працівники, ні менеджмент сайту.

За його словами, всі співробітники служби підтримки (тобто Франція, Німеччина, Іспанія, Литва, США, Японія, Китай, Сінгапур, Таїланд, Південна Корея) переведені в аутсорсингову компанію під назвою Majorel.

«Умови роботи будуть збережені лише протягом перших 6 місяців. Згодом вони можуть робити все, що захочуть з вашим контрактом, і єдине, що ви можете зробити, це піти у відставку, що означає: без вихідної допомоги та (принаймні, у моєму, французькому випадку) без допомоги по безробіттю. Крім того, багато моїх колег не випадково працюють у Booking. Раніше в компанії були дуже високі стандарти. Majorel їм не відповідає, і вони можуть призначати вас на роботу в службу підтримки різних компаній щотижня. Сьогодні ви працюєте на DHL, завтра на Amazon», – написав автор повідомлення.

В коментарях до посту, який вже став вірусним, інші співробітники Booking.com підтвердили історію про звільнення з компанії та переведення на аутсорс.

«Я працював у Booking 7 років. Очевидно, вони навчилися на минулорічному скороченні, що повинні виплатити компенсацію, тому цього року ставляться до нас, як до худоби, і оголосили, що ми будемо переведені в аутсорсингову компанію для «кращої роботи», – повідомив інший співробітник Booking.com.

Виходить, що фактично компанія звільнила співробітників, проте через хитрість з їхнім переведенням на аутсорс, вони у випадку звільнення не можуть отримати компенсацію.