Трохи вступних даних: “желейна прокрутка” — це ситуація, коли одна половина дисплея пристрою оновлюється помітно повільніше, ніж інша. Це призводить до ефекту коливання зображення на екрані, звідси й назва — “желейна прокрутка”.

Майже відразу після випуску iPad mini 6 від покупців цього пристрою посипалися скарги саме на таку поведінку дисплея. Тоді Apple заявила, що це нормальна поведінка для РК-екранів, включаючи той, що використовується в iPad mini.

Проти Apple подано позов: iPad mini 6 у ньому названо “непридатним для використання”

Хоча Apple заявила, що це цілком очікувана поведінка (як тут не згадати класику “ви просто неправильно його тримаєте”), компанія все ж таки нарешті зіткнулася з колективним позовом від користувачів iPad mini 6.

До суду пішов дехто Крістофер Браян зі штату Колорадо, який стверджує, що цей “дефект” iPad mini 6 означає, що дисплей “вигинається, викривляється, розмивається і затемняє текст і зображення” настільки, що стає “непридатним для використання”. Більш того, інші пристрої, що використовують РК-екрани, не так страждають від дефекту желейного прокручування, включаючи навіть iPad Air.

Позивач стверджує, що Apple порушила безліч законів, серед яких каліфорнійський закон про конкуренцію, закони про неправдиву рекламу, шахрайство та багато іншого. Позивач має намір домогтися фінансового відшкодування для всіх покупців iPad mini 6.