Нова гігафабрика Tesla, побудована неподалік Берліна, зможе розпочати роботу лише в середині наступного місяця. Хоча наприкінці осені минулого року все начебто було готове, автомобільна компанія Ілона Маска ще не отримала остаточного дозволу від місцевої влади на початок виробництва електромобілів. Чиновники все ще перевіряють, чи відповідає весь виробничий майданчик вимогам безпеки.

Німецький вебпортал RBB повідомив, що однією з причин такої затримки є зміна, внесена до розрахункової кількості токсичних речовин, що викидаються в атмосферу у разі гіпотетичних аварій. Крім того, влада Німеччини ще не проаналізувала плани Tesla з очищення промислових стічних вод. Тільки коли це станеться, компанія отримає необхідні дозволи.

І все ж таки початок робіт на німецькій гігафабриці може бути відкладено навіть після схвалення влади, оскільки офіційна ліцензія на ведення такої діяльності на території Німеччини ще не підготовлена ​​і не видана.

Гігафабрика під Берліном – перший завод Tesla у Європі, який вироблятиме 500 000 електромобілів на рік. Reuters повідомляє, що влада Німеччини поки не оголосила конкретних дат, а лише сказала, що все вже знаходиться на завершальній стадії й відповідна документація буде оформлена найближчим часом.