В Києві запустили телеграм-бота OkParking, який пропонує дві послуги: водіям знайти вільне місце та запаркувати їхні авто на приватних паркінгах, а власникам паркомісць здати в оренду на певний термін свій вільний паркувальний слот іншим водіям.

OkParkingBot поки що працює тільки в Telegram. Для початку роботи з ним потрібно зареєструватися, ввівши ім’я та номер телефону (або ж дозволити йому самостійно підтягнути контакти з месенджера). Оплата за здачу в оренду паркувального місця накопичується на балансі власника у чат-боті OkParking. Розробники зазначають, що власник паркомісця може вивести отримані гроші на картку будь-якого українського банку.

Тим, хто хоче арендувати паркомісце, потрібно додати інформацію про авто – марку, модель та державний номер. Після цього бот запропонує декілька локацій та період парковки, запаркувати авто можна як на кілька годин, так і на кілька днів. Після оплати чат-бот надішле детальну схему проїзду та інструкцію для обраного паркомісця — як знайти паркінг, як потрапити всередину та де знаходиться заброньоване місце.

Оплата за паркування здійснюється у чат-боті через Apple Pay, Google Pay, LiqPay, «Приват24» або через дані банківської картки у ручному режимі. Оплата проводиться через процесинг платіжної системи.

Ціни на паркування через OkParking різняться в залежності від локації. Поки чат-бот працює тільки у межах Києва — це здача та оренда приватних паркомісць у житлових комплексах, поруч із бізнес-центрами, фітнес-студіями, салонами краси та у центрі міста. Сервіс поки працює у пілотному режимі та планує запуститися в інших великих містах України.