Перша традиційна презентація Nintendo Direct цього року відбулась учора, 9 лютого — трансляція вийшла досить довгою, 40 хвилин, під час якої прозвучало кілька цікавих анонсів.

 

Xenoblade Chronicles 3


Чергова частина відомої серії jRPG від Monolith Soft була анонсована під час презентації Nintendo Direct, реліз назначено на вересень 2022 р. Сюжет розповідатиме про майбутнє світів двох попередніх частин і поєднає таким чином Xenoblade Chronicles із Xenoblade Chronicles 2.

 

Новий контент для Mario Kart 8 Deluxe


Звісно, кращим анонсом був би Mario Kart 9, проте поки що доведеться обійтися лише новим платним DLC для восьмої частини. Booster Course Pass коштуватиме $24,99 (передплатники Nintendo Switch Online + Expansion Pack отримають його безплатно) та додасть до гри 48 нових треків — проте не водночас, а у шість “хвиль”, по 8 штук у кожній. Перша “хвиля” очікується 18 березня, остання — наприкінці наступного року.

 

Fire Emblem Warriors: Three Hopes


Сиквел гри Fire Emblem Warriors вийде 24 червня, у новій “колаборації” тактичних рольових ігор Fire Emblem з екшеном Dynasty Warriors з’являться герої з Fire Emblem: Three Houses — першої гри у циклі Fire Emblem для Nintendo Switch.

 

Mario Strikers: Battle League


Нова частина “футболу без правил” з класичними героями Nintendo виходить 10 червня. У Mario Strikers: Battle League зможуть грати до восьми гравців на одній консолі Nintendo Switch, різноманіття у звичайний ігровий процес приноситимуть спеціальні удари та різні предмети з корисними бонусами — щось на зразок Mario Kart.

 

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition


Класична jRPG часів PS1 повертається! Square Enix обіцяє покращену графіку, музичний супровід та “ще багато іншого” — зокрема включити в ремастер текстову гру Radical Dreamers, яка досі не видавалась на Заході. Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition не є ексклюзивом Nintendo — крім Switch, гра також з’явиться на PS4, Xbox One та у Steam, реліз відбудеться 7 квітня.

 

Nintendo Switch Sports


Подальший розвиток “спортивних” ігор Wii Sports. Розмахуючи “джойконами”, гравці зможуть зіграти у великий теніс, боулінг, “тямбара” (фехтування на мечах), футбол, бадмінтон та волейбол. Nintendo Switch Sports підтримуватиме як локальну, так і онлайнову багатокористувацьку гру — і цілком імовірно, знову стане дуже популярною грою для дружніх вечірок. Реліз назначений на 29 квітня, надалі очікуються безплатні апдейти, один з яких має додати у гру гольф.

 

Ремейки Front Mission та Front Mission 2


Перші дві частини класичної тактичної рольової гри також прямують до Nintendo Switch: Front Mission має вийти влітку, Front Mission 2 — колись пізніше (ніякої дати, навіть приблизної, поки що немає).

Крім того, під час Nintendo Direct були продемонстровані такі “гучні” порти, як Portal: Companion Collection (протягом 2022 р.), No Man’s Sky (влітку), Star Wars: The Force Unleashed (порт гри з Nintendo Wii, виходить 20 квітня) та анонсований раніше Assassin’s Creed: The Ezio Collection (17 лютого).