NVIDIA та AMD, можливо, не єдині, хто готує графічні процесори з кількома модулями (multi-chip-module, MCM) для своїх відеокарт наступного покоління. Як натякає нова патентна заявка компанії, Intel теж розмірковує над ідеєю змусити кілька модулів GPU працювати в одному корпусі в рамках нової архітектури.

MCM може забезпечити більшу продуктивність, зниження виробничих витрат та інші переваги. Патентна заявка називається “Пристрій та метод рендерингу на основі положення для обробки графіки на кількох процесорах”.

Патент Intel нечіткий в деталях на рівні архітектури та охоплює якнайбільше областей, що, знову ж таки, є звичайним явищем у цій сфері. Наприклад, він припускає конструкції, що включають навіть кілька графічних процесорів, що працюють у тандемі, або просто секції графічних процесорів.

Метод застосовний до “однопроцесорної настільної системи, багатопроцесорної системи робочої станції, серверної системи”, а також у рамках дизайну системи-на-чіпі (SoC) для мобільних пристроїв. Ці графічні процесори або втілення, як їх називає компанія, навіть описані як інструкції, що приймають, від RISC, CISC або VLIW команд.

Intel також пояснює, що характер їхнього дизайну MCM може включати одну матрицю, що поєднує контролери пам’яті та введення-виводу.