Європейський союз встановив для себе остаточний термін – 15 березня, щоб ухвалити рішення щодо бажання гіганта роздрібної торгівлі Amazon поглинути культову кіностудію MGM. У середині 2021 року компанія Amazon оголосила про свій намір придбати MGM у рамках угоди вартістю 8,45 мільярда доларів. Це буде друге за величиною придбання в історії Amazon.

Деякі суперуспішні шоу, а також величезний архів фільмів усіх часів потраплять під парасольку компанії, яка є велетнем роздрібної торгівлі. За деякими даними, після такого придбання бібліотека потокового мовлення Amazon збільшиться до більш ніж 55 000 найменувань, тоді як Netflix пропонує трохи менше ніж 20 000 найменувань.

Зараз угода перебуває на розгляді антимонопольних органів ЄС. Тепер наглядові органи дали собі час до середини березня, щоб ухвалити остаточне рішення.

Крім схвалення ЄС угода має отримати зелене світло від Федеральної торгової комісії США. Наприкінці 2021 року чотири найбільші профспілки США закликали цю комісію заблокувати поглинання, стверджуючи, що це надасть Amazon більше можливостей для дискримінації своїх конкурентів.