Компанія Apple заявила, що розширює можливості iPhone щодо приймання безконтактних платежів, що полегшить продавцям проведення транзакцій “tap-to-pay” без необхідності придбання додаткового обладнання.

Це також дасть Apple конкурентну перевагу у світі безконтактних платежів, в якому смартфони компанії, а також Apple Pay відіграють панівну роль, фактично перетворюючи смартфон на термінал у точці продажів.

iPhone використовується як безконтактний спосіб оплати товарів і послуг з моменту запуску Apple Pay у 2014 році. Але для того, щоб приймати безконтактні платежі, продавцям потрібно додаткове торгове обладнання — ті самі POS-термінали.

Ціна таких пристроїв у США варіювалася від 50 доларів за влаштування безконтактної оплати, яке встановлювалося поруч із касою, до сотень доларів за пристрої, що дозволяють працівнику приймати платежі у будь-якому місці магазину чи ресторану.

Акції платіжної платформи Block, раніше відомої як Square Inc. з її пристроєм для смартфонів, що використовується для приймання платежів, очікувано подешевшали після заяви Apple. Функція Tap to Pay працюватиме на всіх поколіннях iPhone, починаючи з XS, який вийшов ще у вересні 2018 року.