Європейський центральний банк готує банки до можливої кібератаки з боку Росії на тлі зростання напруженості в регіоні. Про це сповіщає Reuters.

Зараз Європейський центральний банк, який очолює колишня міністерка Франції Крістін Лагард, насторожений щодо загрози кібератак на банки з Росії. Раніше регулятор був зосереджений в першу чергу на звичайних шахрайствах, що розквітли під час пандемії, але криза навколо України привернула його увагу до можливих кібератак з боку Росії. Нещодавно ЄЦБ опитував банки щодо їх готовності до кіберзахисту.

За словами джерела Reuters, європейські банки проводили кібервійськові ігри, щоб перевірити здатність відбиватися від подібних атак. ЄЦБ, який виділяє розв’язання проблем кібербезпеки як один зі своїх пріоритетів, не прокоментував цю інформацію.

Очікування російських кібератак зростає в усіх регіонах світу.

Так, наприкінці січня 2022 р. Департамент фінансових послуг Нью-Йорка попередив фінансові установи, щодо можливості кібератаки з боку Росії у разі застосування санкцій США, якщо Росія почне повномасштабне вторгнення в Україну.

Британський національний центр кібербезпеки попередив великі організації зміцнювати свою стійкість до кібератак на тлі поглиблення напруженості навколо України.

Марк Бренсон, керівник німецького супервайзера BaFin, заявив на онлайн-конференції, що кібервійна взаємопов’язана з геополітикою та безпекою.