Як відомо, на виставці CES 2022 Samsung представила новий тип телевізійних панелей – QD-OLED (Quantum Dot OLED), що має поєднати переваги технології OLED та підсвічування на основі квантових точок. Тоді ж Sony анонсувала перший телевізор на базі QD-OLED. Але зараз з’являється інформація, що QD-OLED дисплеї можуть дістатися покупців пізніше, ніж обіцялося.

Як повідомляє корейське видання TheElec, їм стало відомо про суперечки між двома підрозділами компанії – Samsung Electronics та Samsung Display — щодо вартості QD-OLED панелей. Samsung Electronics мала розпочати постачання перших моделей таких телевізорів вже в середині цього року, проте майже напевно вона вже не встигає це зробити — на думку цього підрозділу, QD-OLED панелі занадто дорогі, особливо у порівнянні з продуктом найближчого конкуренту — LG W-OLED (до речі, ця інформація опосередковано підтверджує чутки, що з’явилися наприкінці минулого року — а саме, що “Samsung планує використовувати OLED-панелі LG Display у своїх телевізорах”).

Достеменно невідомо, наскільки велика різниця у вартості між Samsung QD-OLED та LG W-OLED, але TheElec припускає, що вона може становити близько $100 на одній панелі. Це здається не дуже суттєвою різницею, особливо якщо вважати, що Samsung орієнтує нову технологію на преміумсегмент ринку. Проте досі невідомо, наскільки конкурентоспроможною вона є — якщо переваги у якості зображення над LG W-OLED будуть несуттєвими для звичайних покупців, питання вартості може стати ключовим.

І ще одна цікава новина від TheElec — Sasmung розробляє 30-дюймові QD-OLED панелі, які збирається постачати Dell, тож ми, цілком імовірно, зможемо вперше побачити цю технологію не в телевізорах, а в комп’ютерних моніторах.