Сьогодні уряд розширив правила програми “єПідтримка”, згідно з якою вакцинованим від COVID-19 українцям нараховують 1000 гривень за дві дози вакцинації та додаткові 500 за бустер. 

Так, починаючи з 14 березня, українці, яким виповнилося 14 років та які отримали бустерну дозу вакцини, зможуть отримати 500 гривень.

Також подовжили строк використання грошей з 4 місяців до 9 із дня зарахування.

Важливою зміною стало розширення меж використання коштів ще й на комунальні послуги. Але цим зможуть скористатися тільки певні групи громадян, а саме: люди з інвалідністю І та II груп та особи віком від 60 років. В Мінцифрі зазначають, що наразі в Україні понад 1 млн громадян з інвалідністю, які належать до I та II груп.

“Зовсім скоро українці від 14 років зможуть подати заявку на кошти за бустерну дозу, а люди з інвалідністю за гроші від програми матимуть можливість оплатити комунальні послуги та ліки. Отримати гроші можна буде швидко та зручно в застосунку Дія. Ми продовжуємо трансформувати єПідтримку, щоб розв’язувати актуальні проблеми та піклуватися про кожного українця”, — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

На сьогодні українці встигли подати 8,3 млн заявок на “єПідтримку”, було оформлено 9,5 млн карток та витрачено 2,7 млрд гривень.