Каліфорнійський стартап QuantumScape представив дані про останні випробування акумуляторів нового покоління. У процесі тестування фірмові твердотілі батареї компанії пройшли 400 послідовних циклів швидкого заряджання й зберегли після цього понад 80% від початкової місткості. Як пише Electrek, під час експерименту елементи живлення заряджалися з 10% до 80% лише за 15 хвилин. Розробники впевнені, що це перша технологія такого типу, яка може бути інтегрована в комерційно доступні електромобілі вже у недалекому майбутньому.

Згідно з опублікованими результатами, прототипи акумуляторів QuantumScape проходили тести при температурах 25°C та 45°C, тиску у 3,4 атмосфери та 100% DoD. Для розуміння досягнення: 400 циклів зарядки електромобіля із запасом ходу у 482 км забезпечать загальний пробіг у 193 тис. км.

QuantumScape, підтримуваний фондом Білла Гейтса та концерном Volkswagen, хоче подолати розрив між класичними автомобілями з ДВС та повністю електричним транспортом. Якщо звичайна машина на бензині заправляється не більше ніж за п’ять хвилин, то сьогодні навіть у найкращих представників галузі електрифікації на аналогічний процес для зарядки до 80% йде близько пів години. З метою позбавити електрокари від ключового недоліку стартап працює над літій-металевими батареями особливої ​​конструкції та складу, які були запатентовані понад 10 років тому.

“Літій-металева технологія QuantumScape має всі шанси значно покращити процес швидкого заряджання електромобілів. Ми віримо, що подібні інновації мають вирішальне значення для скорочення розриву у продуктивності між електрокарами та автомобілями з ДВС й майбутньої масової електрифікації транспортного сектору”, — розповів засновник і гендиректор підприємства Джагдіп Сінгх.

Компанія стверджує, що її головна інновація полягає у використанні керамічного твердоелектролітного сепаратора, який усуває більшість обмежень, пов’язаних з літій-іонними акумуляторами. Зокрема, цей компонент підвищує стійкість батарей до дендритів навіть при великому струмі й дозволяє використовувати в елементах живлення металевий літій як анод. За підрахунками інженерів, така конструкція має в рази більшу щільність енергії, ніж традиційні рішення, завдяки чому при аналогічних габаритах акумулятори від QuantumScape забезпечуватимуть електрокарам у 1,5-2 рази більший запас ходу, й при цьому підтримує швидке заряджання без компромісів у живучості.

На додаток, розробка стартапу не потребуватиме системи утримання тепла й стабільно працюватиме навіть при низьких температурах. А ще — такі батареї незаймисті та у разі ДТП не становитимуть додаткової небезпеки для учасників дорожнього руху.

Пілотний запуск передсерійного виробництва розробки від QuantumScape запланований на кінець 2023 року.