У своїй декларації до Комісії з цінних паперів і бірж США, Tesla повідомила про свої збереження у Bitcoin, підтвердивши, що тепер у неї є $1,99 мільярда у криптовалюті. У 2021 році компанія придбала монет на $1,5 мільярда, а невдовзі після цього почала приймати розрахунок за автівки у Bitcoin.

Однак через кілька днів Tesla зробила крок назад із криптовалютою, прибравши таку опцію оплати. Компанія відзначила стурбованість енергетичними потребами мережі Bitcoin:

Tesla призупинила продажі автомобілів за допомогою Bitcoin. Ми стурбовані швидким зростанням використання палива для майнінгу Bitcoin та транзакцій. Особливо вугілля, викиди якого найгірші серед усіх видів палива.

Це занепокоєння поділили багато членів спільноти, коли Tesla вперше оголосила про інвестиції в Bitcoin. Багатьох розлютив той факт, що компанія спочатку не думала про це. Тоді Tesla зазначила, що не продає частку в криптовалюті та що планує відновити приймання платежів, як тільки мережа покаже більше поєднання відновлюваної енергії.

Цього ще не сталося, але Tesla утримує криптовалюту, що видно з декларації до Комісії з цінних паперів. Автовиробник підтвердив, що за поточною вартістю та після продажу частини своєї частки в якості перевірки ліквідності, тепер має приблизно $2 мільярди у цифрових монетах:

Протягом року, що закінчився 31 грудня 2021 року, ми придбали та отримали $1,5 мільярда у Bitcoin. Ми зафіксували збитки від знецінення таких цифрових активів у розмірі $101 мільйона. Ми також отримали прибуток у розмірі $128 мільйонів у зв’язку з продажем частини наших активів у березні 2021 року. Такі прибутки виражені за вирахуванням збитків від знецінення через реструктуризацію та іншого у консолідованому звіті про діяльність. Станом на 31 грудня 2021 року балансова вартість наших цифрових активів становила $1,26 мільярда, що відображає кумулятивне знецінення в розмірі $101 мільйона. Справедлива ринкова вартість таких цифрових активів станом на 31 грудня 2021 року становила $1,99 мільярда.

Минулого року Tesla ненадовго збільшила статки на $1 мільярд у криптовалюті під час різкого зростання ціни. Bitcoin, разом із криптовалютним ринком, з того часу впали, але ціни знову зростають. Лише за останній тиждень Bitcoin виріс на 15%.