У понеділок популярний застосунок для шифрованого обміну повідомленнями Signal отримав довгоочікувану функціональність — можливість змінити номер телефону без втрати поточних розмов.

Оскільки заради безпеки всі розмови у Signal піддаються кінцевому шифруванню, програма пов’язує розмови користувача з номером телефону — це означає, що чати не синхронізуються в хмарі. В результаті, якщо користувач з будь-якої причини змінює свій номер телефону, всі розмови з попереднього номера втрачаються.

В останньому оновленні застосунку представлений новий спосіб зміни номера без необхідності створювати новий обліковий запис та втрачати розмови. Але є важливий момент: щоб змінити номер телефону, зареєстрований у вашому обліковому записі месенджеру, ви повинні мати доступ одразу до старого та нового номерів.

Також необхідно, щоб старий номер був активним у Signal, перш ніж ви зможете оновити обліковий запис. Всі ваші контакти отримають відповідне сповіщення про зміну. Для нової опції потрібна оновити застосунок до версії 5.27.1 на iOS або до версії 5.30.6 на Android. Докладніше про функцію можна прочитати на офіційному сайті месенджеру.