Як повідомляє “Економічна Правда”, у Дія з’явилася низка нових послуг. Це оголосили під час Дія.Саміту міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр розвитку регіонів Олексій Чернишов та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

У категорії “Послуги” відтепер доступна зміна місця реєстрації по всій Україні — ця послуга дозволяє змінити не тільки своє місце проживання, але й зареєструвати іншу особу у своєму житлі.

Крім того, у пункті “Довідки” можна отримати довідку про несудимість — тепер не треба звертатися до сервісних центрів МВС або заповнювати велику анкету онлайн, треба лише вказати тип та мету запиту, ПІБ, місце народження та контактні дані.

Також мобільний додаток тепер дозволяє поділитися техпаспортом з іншою людиною через пункт “Шеринг авто”, на порталі Дія можна продовжити та припинити грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам, а дозвіл на будівництво надається автоматично й одразу, а не протягом 10 днів, як було раніше.

Крім того, у мобільному додатку Дія з’явилася можливість проходити опитування від влади — зараз вже доступні два опитування, про корисність нових послуг та вибір варіантів назви нового проєкту Президента України щодо смартфонів для громадян похилого віку.