Акції Meta (раніше Facebook) продовжили різко падати в понеділок, додавши ще 5% до нинішнього падіння на 27% за останній тиждень після невтішних прибутків компанії в четвертому кварталі.

Після втрати більш ніж $230 мільярдів ринкової вартості за останній тиждень, її оцінка становить менше чверті ринкової капіталізації Apple у $2,8 трильйона. Таким чином минулого четверга Meta увійшла в історію через найбільший одноденний крах на фондовому ринку.

Загалом ціни на ринку були нестабільними протягом останніх кількох тижнів, і зокрема в технологічному секторі в минулому місяці спостерігалися деякі падіння. Twitter, Snapchat та Pinterest торгувались нижче, а Meta торгувалася на рівні $237,76, коли ринок закрився в четвер. Раніше ринкова капіталізація Meta становила близько $900 мільярдів.

Впавши ще на 5% в понеділок, акції Meta продовжують втрачати вартість

У четвертому кварталі 2021 року компанія виконала очікування щодо доходу, але не вгадала з прогнозом щодо прибутку на акцію. Квартальний дохід соціального гіганта склав $33,67 мільярда, що відповідає очікуванням аналітиків у $33,41 мільярда. Компанія повідомила про дохід у $29 мільярдів у минулому кварталі, що відповідало очікуванням аналітиків минулого року. Після того, як у 2020 році спостерігалося зростання онлайн-активності через пандемію, зростання доходів і прибутків починає сповільнюватися.

Зростання кількості користувачів флагманської платформи Facebook у цьому кварталі затрималось на рівні 2,91 мільйона активних користувачів щомісяця, у порівнянні з 2,9 мільйона користувачів, про які повідомлялося в минулому кварталі. Це становить збільшення лише на 4% у порівнянні з минулим роком. А от кількість щоденних активних користувачів платформи вперше скоротилася з попереднього кварталу, впавши з 1,930 мільярда до 1,929 мільярда в усьому світі.

У нещодавньому звіті про прибутки Цукерберг визнав вплив “конкурентного ринку” на бізнес та назвав TikTok головним суперником. “У людей є багатий вибір, як вони хочуть проводити свій час”, — сказав він, тому компанія більше зосереджується на Instagram Reels, своєму клону TikTok. Цукерберг також сказав, що регулювання в Європі та зміни конфіденційності Apple вплинули на бізнес персоналізованої реклами.