Каліфорнійський стартап Joby Aviation планує надавати послуги міських авіаперевезень мешканцям та гостям Сеула. Компанія уклала партнерську угоду про спільний розвиток сервісу аеротаксі в Південній Кореї з SK Telecom, однією з найбільших телекомунікаційних корпорацій країни.

Для забезпечення кращої інтеграції між наземними та повітряними перевезеннями сервіс аеротаксі від Joby використовуватиме платформу T Map Mobility, що належить SK Telecom. Вона вже об’єднує в одному мобільному додатку оренду автомобілів, паркінги, громадський транспорт та інші транспортні послуги, а також спільне підприємство UT, створене торік корейським оператором та Uber. Частиною UT буде і послуга Joby, повідомляє TechCrunch.

Видання нагадує, що співробітництво Joby та Uber почалось у 2019 році, коли обидва підприємства вирішили разом запустити сервіс аеротаксі. У 2020 році Uber інвестувала у стартап $50 млн плюс ще $75 млн у вигляді придбання Uber Elevate, колишнього авіаційного підрозділу компанії. Як результат цього партнерства, літальні eVTOL-апарати Joby будуть доступні для замовлення через платформу Uber на ринку США, де стартап планує розгорнути сервіс авіаперевезень до кінця 2024. Схоже, що аналогічна схема буде реалізована і в Південній Кореї.

SK Telecom та Joby вже займаються процесом сертифікації аеротаксі стартапу на території країни, але чітких планів та строків початку комерційних польотів у них ще немає. Втім, у заяві, опублікованій компаніями, повідомляється, що їхній проєкт отримав підтримку від Міністерства землі, інфраструктури та транспорту Південної Кореї в рамках програми K-UAM (Korean Urban Air Mobility, “Корейська міська повітряна мобільність”), націленої на скорочення автомобільних заторів у великих містах. Попередній план K-UAM полягає у створенні одного або двох авіамаршрутів у Сеулі у найближчому майбутньому, а також збільшенні кількості терміналів аеротаксі до 10 до кінця 2020-х. Всі ці термінали з’єднуватимуться із зупинками автобусів, метро та інших видів транспорту.

«Південна Корея з міським населенням у 42 млн осіб відкриває перед Joby прекрасну можливість зробити повітряні польоти частиною повсякденного життя городян. Сервіс аеротаксі заощаджуватиме їм час й допоможе скоротити їхній вуглецевий слід», – сказав Джо-Бен Бевірт, голова Joby.