Сьогодні у світі відзначається День безпечного інтернету (Safer Internet Day), тож компанія Google підготувала п’ять простих порад, які допоможуть підвищити безпеку даних та вберегти їх від потрапляння до рук зловмисників.

1. Пройдіть перевірку безпеки Google

Перевірка безпеки – це покроковий інструмент, який допомагає захистити ваш обліковий запис Google за допомогою персональних рекомендацій. Ви можете вибирати, які додатки сторонніх розробників матимуть доступ до даних вашого облікового запису, а також перевіряти, чи не було зламано ваші паролі.

2. Покращте безпеку свого облікового запису за допомогою Програми додаткового захисту

Програма додаткового захисту (APP) – механізм безпеки для захисту особистих і корпоративних облікових записів Google, яким найбільше загрожують цілеспрямовані атаки (наприклад, журналістів, активістів, лідерів бізнесу та учасників виборчих кампаній). Засоби безпеки, що надаються в межах цієї програми, захищають облікові записи й дані користувачів від нових методів, які зловмисники використовують для атак (наприклад, від фішингу й зловмисного програмного забезпечення).

3. Використовуйте менеджер паролів

Звичайній людині важко запам’ятати величезну кількість паролів. Через це люди часто нехтують безпекою заради зручності, створюють слабкі паролі або використовують їх повторно на інших сайтах. Часто такі слабкі паролі використовуються під час фішингових атак і злому. Використовуючи менеджер паролів (наприклад, вбудований у ваш обліковий запис Google), ви зможете створювати більш надійні паролі, запам’ятовувати їх і безпечно зберігати.

4. Регулярно оновлюйте програмне забезпечення

Оновлення програмного забезпечення зазвичай усуває нещодавно виявлені вразливості системи безпеки, тому завжди використовуйте останню версію програмного забезпечення на всіх своїх пристроях. Деяке програмне забезпечення, таке як Chrome, Android та iOS, оновлюється автоматично, тому вам не потрібно турбуватися про це. Інші сервіси надсилають сповіщення, коли потрібно оновити систему.

5. Якщо ви загубили телефон, заблокуйте його

Якщо ви загубили свій телефон або його вкрали, ви можете зайти у свій обліковий запис Google і скористатися інструментом “Пошук телефона”, щоб захистити свої дані за допомогою кількох швидких кроків. Незалежно від того, чи ваш пристрій працює на Android чи iOS, ви можете віддалено знайти та заблокувати його, щоб ніхто інший не міг використовувати ваш телефон і отримати доступ до вашої особистої інформації.