Користувач соцмережі Twitter @Stormy178 нещодавно запитав у засновника та генерального директора Epic Games Тіма Суїні про плани оновлення Fortnite для сумісності гри з античитами EAC та BattleEye на Linux.

Суїні відповів негативно, проте доповнив думку інформацією, що ведеться “велика робота із забезпечення максимальної сумісності Easy Anti Cheat зі Steam Deck“.

Зрозуміло, одразу виникло питання, чому саме Fortnite не отримає оновлення для сумісності з Proton (це шар сумісності ігор під Windows для запуску на операційних системах на базі Linux, як Steam Deck).

Суїні пояснив це так: “У нас немає впевненості в тому, що ми зможемо боротися з читерством у масштабах широкого спектра конфігурацій ядра, включаючи користувальницькі”.

Ця заява спричинила хвилю обурення. Інші користувачі стали дорікати генеральному директору компанії, а один з них заявив, що Суїні не довіряє власному продукту.

У відповідь на це Суїні написав у Твіттері: “Щодо античитерства на платформі Linux з підтримкою користувальницьких ядер і моделі загрози для гри масштабу Fortnite, ЦЕ САМЕ ТАК!”.