Згідно з повідомленням Bloomberg, компанія Apple придбала британську компанію AI Music, спеціалізацією якої є створення саундтреків за допомогою штучного інтелекту. На жаль, сайт компанії був одразу відключений, тому інформацію про неї можна дістати хіба що із кешованої версії.

AI Music та її “нескінченний музичний двигун” займалися зміною та адаптацією музики для видавців, маркетологів, професіоналів фітнесу та інших професій. Технологія здатна навіть адаптувати музику “під биття серця”.

AI Music заявляє, що її мета — “дати споживачам можливість вибирати музику, яку вони хочуть, легко редагувати її відповідно до їхніх потреб або створювати динамічні рішення, що адаптуються під аудиторію”.

Як це зазвичай буває, коли справа стосується Apple, сума угоди не розголошується. Як саме компанія збирається використовувати технології стартапу у своїх продуктах, залишається лише здогадуватися.

В першу чергу на думку спадає сервіс Fitness+, де адаптація фонової музики під постійно мінливий темп занять стала б у пригоді.

З тим самим успіхом можна припустити створення саундтреків до фільмів, серіалів та передач сервісу Apple TV+. З найсміливіших припущень — автоматичне створення реміксів для Apple Music, але тут ми ступаємо на тонкий лід питання авторських прав.

Хоча, звичайно, причина покупки може бути набагато банальнішою — створення музики для маркетингових матеріалів. AI Music згадує, що її штучний інтелект може бути використаний для “аудіореклами, що відповідає контексту слухача”.