Губернатор штату Мічиган Гретхен Вітмер оголосила про будівництво першої в країні дороги з підтримкою дистанційної зарядки електромобілів. Влада штату підписала угоду з ізраїльським стартапом ElectReon, в рамках якої компанія візьме на себе будівництво й випробовування зарядної ділянки довжиною 1,6 км, а регулятори виділять фінансування у розмірі $1,9 млн. Дослідницький відрізок буде побудований в інноваційній околиці Детройта, і у разі успіху технологію поширять на інші дороги міста та штату, пише PCMag.

«Ми прагнемо очолити майбутнє мобільності та електрифікації, збільшуючи попит на електромобілі та зменшуючи споживчі витрати. Дорожня система дистанційної зарядки – це наступна частина головоломки для досягнення вуглецевої нейтральності», – заявила Вітмер.

В основі технології ElectReon лежить платформа DWPT, що складається з мідних котушок, які аналогічні тим, що використовуються у бездротових зарядках для смартфонів, але мають значно більші розміри. Ці котушки встановлюються під звичайним асфальтом і генерують енергію за допомогою магнітної індукції: коли електромобіль проїжджає над зарядкою, батарейний блок, оснащений спеціальним приймальним пристроєм, починає автоматично заряджатися. Система ElectReon передбачає, що блок управління DWPT повинен бути розташований на узбіччі дороги, а приймач – в шасі транспорту.

У випадку з приватними електрокарами такий підхід може створити низку проблем — кожну машину доведеться підлаштовувати під технологію стартапу. Тому розробники вважають, що на першому етапі достатньо під’єднати до сервісу громадський й комунальний транспорт. ElectReon зазначає, що їхня технологія дозволить зменшити розмір й вартість акумуляторів, що сьогодні використовуються в електробусах, тим самим зробивши їх доступніше й звільнивши додаткове місце для пасажирів, а також усуне необхідність у періодичних з’їздах з маршруту на зарядку. Комунальні служби, своєю чергою, більше не турбуватимуться про дальність їзди на одній зарядці, а місто — не ломатиме голову над тим, де розмістити необхідну зарядну інфраструктуру.

«Електрифіковані дороги здатні прискорити перехід на електромобілі зі сторони як споживачів, так і автопарків. Вони забезпечать безперервну роботу транспортних засобів й перетворять громадські вулиці на безпечні та екологічні енергетичні платформи», — додала губернатор Мічигану.

В рамках ініціативи штату допомогти ElectReon візьмуться кілька місцевих компаній, включаючи Ford, DTE Energy, NextEnergy та Jacobs Engineering Group. Американські постачальники забезпечать стартап необхідними ресурсами, нададуть електромобілі для випробувань та підтримають пілотне тестування. Орієнтовна дата запуску першої в США зарядної дороги — початок 2023 року.

Наостанок зазначимо, що за останні три роки ElectReon реалізував кілька подібних дослідницьких проєктів в Ізраїлі, Швеції, Німеччині та Італії. Під час випробувань у Тель-Авіві стартап забезпечив електричний Renault Zoe зарядкою потужністю 8,5 кВт – ефективність процесу, заявили тоді в компанії, досягла 91%.