У Oppo наближається час оновлення свого флагманського смартфона, інформація про який починає з’являтися в інтернеті з минулого місяця. Цього разу на німецькому сайті WinFuture опублікована більшість ключових характеристик, а у твіттері відомого інсайдера Евана Бласа (Evan Blass) є зображення одразу двох моделей — Oppo Find X5 та Find X5 Pro.

Як видно з зображень, нові смартфони майже не змінюють зовнішність у порівнянні з чинним топом компанії Oppo Find X3 Pro. Цьогорічний Find X5 Pro отримає перероблену форму блока основних камер, але без принципових нововведень.

І це також буде великий смартфон з 6,7-дюймовим AMOLED-дисплеєм. Його роздільна здатність складе 3216×1440 пікселів. Звісно, частота оновлення теж буде на високому рівні — 120 Гц.

Ну і не треба вміти дивитись в майбутнє, щоб передбачити у флагманського смартфона відповідний процесор, яким має бути Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 з відео Adreno 730. Серед іншого зазначено 12 ГБ оперативної пам’яті, та 256 ГБ постійної.

Фронтальна камера отримає роздільну здатність 32 МП. А на основному блоці камер з’явився новий напис Powered by MariSilicon X — новий процесор для обробки зображень від Oppo. Хоча й логотип Hasselblad на корпусі також є. В самому блоці мають розмістити ширококутний та надширококутний сенсори, кожен з яких матиме по 50 МП, а також телефото з 13 МП. (Тобто зникне макро, яке на сьогодні, певно, було найкращим серед смартфонів.)

Батарея матиме в собі 5000 мА•год та підтримуватиме швидкісну зарядку потужністю 80 Вт.

А от точної вартості такого ґаджета ще немає. Але видання очікує цінник на рівні 1200 євро.