У своєму останньому випуску інформаційного бюлетеня Power On Марк Гурман з Bloomberg розповів про новий MacBook Pro початкового рівня з процесором M2.

Компанія Apple тільки в жовтні випустила лінійку Pro-ноутбуків з оновленим дизайном, екранами з високою частотою оновлення, швидкими чипами M1 Pro і M1 Max, проте доволі високою ціною, яка в США стартує з $2000 без врахування податків. Проте в продажу залишився більш доступний 13-дюймовий MacBook Pro зі старим дизайном та чипом M1, який компанія й планує оновити.

Щоб відмежувати майбутнє оновлення базового MacBook Pro від дорожчих моделей Mac Mac M1 Pro і M1 Max, Гурман очікує, що Apple використає дисплей без ProMotion та miniLED, повільніший процесор та менший накопичувач. Оновлення моделі також остаточно прибере сенсорну панель Touch Bar, від якої Apple вже відмовилася в старших MacBook Pro.

«Я очікую, що новий MacBook Pro початкового рівня буде відповідати високоякісним MacBook Pro, втративши сенсорну панель, але ключовими відмінностями будуть менші дисплеї, процесори та сховище, а також відсутність ProMotion чи miniLED. Це буде один із багатьох комп’ютерів Mac, які плануються з чипом M2, включаючи оновлення для 24-дюймового iMac, Mac mini та MacBook Air» – пише Гурман.