Як відомо, останні кілька років телеканал HBO намагається створити новий серіал у всесвіті книжок Джорджа Мартіна “Пісня льоду та полум’я” (A Song of Ice and Fire) у спробі якщо не повторити шалений успіх Game of Thrones, то хоча б наблизитися до нього. Зараз у виробництві знаходиться серіал House of the Dragon (“Дім Дракона”), що базується на книзі Fire & Blood (“Полум’я та кров”) та планується до релізу пізніше цього року, але до нього були й інші проєкти, яким пощастило менше.

Так, колишній голова WarnerMedia Роберт Грінблат (Robert Greenblatt) у нещодавньому інтерв’ю розповів, що перша спроба зняти приквел Game of Thrones виявилася невдалою. Події того серіалу мали відбуватися на кілька тисячоліть раніше, у період Довгої Ночі під час Епохи Героїв, пілотна серія знімалася у 2019 році у Північній Ірландії, на її виробництво було витрачено більш ніж $30 млн – деяким проєктам такого бюджету вистачило б на цілий сезон.

Але після перегляду “пілота” Роберт Грінблат розповів про свої сумніви головному контент-менеджеру HBO Кейсі Блойзу (Casey Bloys), який тоді наглядав за виробництвом приквелу: “це просто не працює, я не вірю, що результат виправдає очікування, які покладаються на проєкт після успіху оригінального серіалу”. Виявилося, що Кейсі поділяє його сумніви, і після подальших обговорень стану речей проєкт був скасований.

Цікаво, що House of the Dragon створювався іншим чином: схоже, досвід попереднього проєкту було враховано, тому “Дім Дракона” було вирішено знімати взагалі без пілота. За словами того ж Роберта Грінблата, він порадив Кейсі не ризикувати іншими 30 мільйонами та “просто зняти чудовий серіал”.