В Xiaomi зазначають, що вони стали першою китайською компанією, яка отримала сертифікацію від американської компанії TRUSTe, і надалі сприятимуть здійсненню стороннього контролю, коли йдеться про захист даних та конфіденційність користувачів, дотримуючись Загального регламенту про захист даних ЄС з 2018 року (GDPR).

Таким чином в компанії вирішили зняти питання, щодо безпеки даних користувачів, після скандалу з державним органом з кібербезпеки Литви. Який минулого вересня заявив, що телефони Xiaomi мають вбудовану здатність виявляти та цензурувати деякі терміни. Проте Федеральна служба кібербезпеки Німеччини (BSI) тоді не знайшла функцій цензури в смартфонах Xiaomi.

Щоб пройти сертифікацію TRUSTe, компанія Xiaomi мала відповідати вимогам у восьми сферах: інтегрованому управлінні, управлінні ризиками, розподілі ресурсів, політиках та стандартах, процесах, обізнаності та навчанні, моніторингу та гарантії, а також звітності та сертифікації. Член команди Global Privacy Solutions від TRUSTe підтвердив, що Xiaomi відповідає застосовним вимогам перевірки.

Цуй Баоцю (Cui Baoqiu), віцепрезидент Xiaomi та голова комітету Xiaomi з безпеки та конфіденційності, відзначив, що перевірка щодо відповідності вимогам GDPR є важливим кроком у вдосконаленні роботи компанії у сферах безпеки та захисту даних. Він також додав, що Xiaomi прагне дотримуватися стандартів політик та практик конфіденційності користувачів, особливо для користувачів у ЄС.