Mozilla прийняла рішення закрити браузер Firefox Reality, призначений для гарнітур розширеної реальності. Компанія запустила його у 2018 році, як прозору альтернативу рішенням від “великих корпорацій”, пише The Verge.

Firefox Reality найближчими тижнями видалять з усіх магазинів додатків, повідомляють у Mozilla. Наразі він доступний на таких AR- та VR- платформах, як Meta Quest (раніше Oculus Quest), HTC Viveport, Pico VR та Microsoft HoloLens.

Вихідний код браузера та всі напрацювання по ньому компанія передасть консалтинговій фірмі Igalia, яка хоче дати рішенню нове життя, зазначаючи, що Mozilla розглядала XR-браузер як експериментальну ініціативу й тому не була готова розвивати його як повноцінне самостійне рішення. На основі Firefox Reality найближчими тижнями буде запущений браузер Wolvic. На момент запуску він буде доступний у магазинах Meta Quest та Huawei й підтримуватиме “обмежену кількість пристроїв”.

Консалтингова фірма Igalia спеціалізується на безплатному програмному забезпеченні й відома, наприклад, тим, що у 2021 році разом з Google, Microsoft, Mozilla й іншими технологічними підприємствами запустила проєкт з покращення документації для Web-API та JavaScript. В Mozilla обіцяють, що в основі Wolvic лежатимуть ті ж принципи, згідно з якими існував Firefox Reality – конфіденційність користувачів й відкритий вихідний код.