Google працює над Flutter вже кілька років, маючи на меті створити кросплатформну програмну систему, про яку мріють розробники. Flutter можна використовувати для створення програм для Android, iOS, Linux, Windows, macOS і навіть для веб-додатків — і все це має спільну кодову базу та візуальний дизайн. Тепер доступний Flutter 2.10, який включає стабільну підтримку Windows.

Flutter деякий час вже підтримує Linux, Windows і macOS у бета-версії, але розробка програм для Windows першою досягла стабільного стану. Програми Flutter у Windows можуть використовувати більшість фреймворків, доступних на iOS та Android, але вони за потреби також можуть звертатися до Win32, COM та API Windows Runtime.

Google випустила Flutter 2.10 зі стабільною підтримкою створення програм для Windows

Так виглядає програма для Windows, створена з Flutter

Google також оновив деякі поширені плагіни Flutter для підтримки Windows, такі як camera, file_picker і shared_preferences — усі вони деякий час підтримували настільні платформи, але тепер Google вважає їх повністю готовими для використання. У Flutter також є реалізація дизайну Microsoft Fluent, тому програми Flutter на Windows не повинні відрізнятися.