Інноваційний виробник медичного обладнання Anatomics Pty Ltd оголосив про використання революційного полімерного тканинного матеріалу StarPore для реконструктивної хірургії в одразу в декількох країнах.

StarPore – це міцний, гнучкий та пористий матеріал, який дозволяє клітинам і тканинам організму проростати в нього — на відміну від традиційних, непроникних матеріалів для імплантатів. На сьогодні вже понад 20 пацієнтів з усього світу живуть із новою грудною кліткою, зробленою зі справді революційного матеріалу, розробленого австралійською компанією.

StarPore

Хірурги, які вже мали змогу реконструювати грудну клітку із використанням StarPore, захоплені властивостями цього матеріалу. Полімер досить еластичний, тому реконструйована клітка працює так само, як оригінальна.

Ще однією властивістю полімеру StarPore є його пористість і біонейтральність, завдяки чому внутрішні тканини пацієнта ставляться до нього як до природної кісткової тканини та починають вільно рости навколо імплантату, що призводить до повного відновлення після операції.

StarPore

Остання чудова властивість цього матеріалу полягає в тому, що він ніяк не перешкоджає рентгенівському випромінюванню (на відміну від, наприклад, титанових імплантатів), що значно полегшує контроль за станом здоров’я пацієнта після операції та дозволяє проводити повну діагностику в майбутньому.