Зловмисникам вдалося знайти вразливість у криптовалютній платформі Wormhole та вкрасти Ethereum на суму приблизно $322 мільйони. Атака зачепила Wormhole Portal, веб-додаток, також відомий як «міст» (Bridge) блокчейну, який дозволяє користувачам конвертувати одну форму криптовалюти в іншу.

Портали Bridge використовують «розумні контракти» на блокчейні Ethereum для перетворення вхідної криптовалюти у тимчасовий внутрішній токен, який вони згодом перетворюють у бажану вихідну криптовалюту користувача.

Вважається, що зловмисник скористався цим процесом, щоб обдурити проєкт Wormhole та випустити монети Ether (ETH) і Solana (SOL) далеко за межі вхідних даних, які вони спочатку надали. Згідно з повідомленнями, на момент атаки хакер вкрав криптоактиви на суму $322,8 мільйона, які знецінилися до $294 мільйонів через коливання цін після новин про злам.

Компанія Wormhole підтвердила атаку в Twitter і перевела свій сайт у режим обслуговування, поки розслідує інцидент.

Інцидент, ймовірно, стане найбільшим зламом криптовалютної платформи цього року і другим за величиною зламом платформи децентралізованих фінансів (DeFi) усіх часів, згідно з даними, зібраними проєктом DeFiYield.