Австралійський стартап запускає портативне рішення для “дозаправлення” електрокарів

Заправка звичайних авто з ДВЗ займає лічені хвилини. А якщо пальне закінчиться десь в дорозі, пальне можна залити з каністри та продовжити рух. На жаль, електрокари поки потребують більше часу на заряджання батареї, а якщо заряд скінчиться десь в дорозі, скоріше за все потрібно буде викликати евакуатор та за його допомоги дістатися до відповідної станції.

Стартап з Мельбурну Re:Start за підтримки Королівського автомобільного клубу Вікторії (Royal Automobile Club of Victoria), є одним з тих, хто займається вирішенням подібної проблеми — павербанком для електрокарів.

За словами розробників, їх портативний пристрій дозволить зарядити “виснажену” батарею електрокара від двох до чотирьох разів швидше, ніж конкурентні рішення. Тож всього за 6 хвилин автівку можна буде зарядити на 20 км ходу, що має дозволити дістатися найближчої зарядної станції.

“Технічні досягнення, розроблені нашою командою, зроблять нас лідером у цій галузі. Наша система була створена з нуля для забезпечення оптимального розміру та ваги, з використанням нашої запатентованої батареї та унікальної конструкції зарядного пристрою. Модульна акумуляторна система дозволяє масштабувати платформу для задоволення потреб у зарядці будь-якого транспортного засобу”, — наголосив засновник Re:Start Чжидуо Чжан (Zhiduo Zhang).

Також компанія планує надавати послуги зарядки тим власникам електромобілів, які не мають можливості встановити зарядний пристрій вдома. Окремі модулі дозволять отримати додаткові 50-100 км ходу.

В планах компанії до кінця 2022 року випробувати свої рішення на власних автівках екстреної допомоги, а трохи пізніше запустити послугу регулярної зарядки. Звичайно, замовлення послуги буде доступне через окремий застосунок.