Заправка звичайних авто з ДВЗ займає лічені хвилини. А якщо пальне закінчиться десь в дорозі, пальне можна залити з каністри та продовжити рух. На жаль, електрокари поки потребують більше часу на заряджання батареї, а якщо заряд скінчиться десь в дорозі, скоріше за все потрібно буде викликати евакуатор та за його допомоги дістатися до відповідної станції.

Стартап з Мельбурну Re:Start за підтримки Королівського автомобільного клубу Вікторії (Royal Automobile Club of Victoria), є одним з тих, хто займається вирішенням подібної проблеми — павербанком для електрокарів.

За словами розробників, їх портативний пристрій дозволить зарядити “виснажену” батарею електрокара від двох до чотирьох разів швидше, ніж конкурентні рішення. Тож всього за 6 хвилин автівку можна буде зарядити на 20 км ходу, що має дозволити дістатися найближчої зарядної станції.

Австралійський стартап запускає портативне рішення для “дозаправлення” електрокарів

“Технічні досягнення, розроблені нашою командою, зроблять нас лідером у цій галузі. Наша система була створена з нуля для забезпечення оптимального розміру та ваги, з використанням нашої запатентованої батареї та унікальної конструкції зарядного пристрою. Модульна акумуляторна система дозволяє масштабувати платформу для задоволення потреб у зарядці будь-якого транспортного засобу”, — наголосив засновник Re:Start Чжидуо Чжан (Zhiduo Zhang).

Також компанія планує надавати послуги зарядки тим власникам електромобілів, які не мають можливості встановити зарядний пристрій вдома. Окремі модулі дозволять отримати додаткові 50-100 км ходу.

В планах компанії до кінця 2022 року випробувати свої рішення на власних автівках екстреної допомоги, а трохи пізніше запустити послугу регулярної зарядки. Звичайно, замовлення послуги буде доступне через окремий застосунок.