Архітектурне бюро Захи Хадід, яке створює дизайн трьох майбутніх станцій метро у Дніпрі («Центральна», «Театральна» та «Музейна»), виклало нові рендери інтер’єру та екстер’єру будівель. І вони дійсно вражають.

Вхідні павільйони нових станцій, спроєктовані митцями Zaha Hadid Architects, мають плинні форми та сталеву конструкцію, яка є відсилкою до інженерних, металургійних та виробничих традицій Дніпра. Скульптурні форми павільйонів будуть виготовлені з переробленої сталі з заводів Дніпра, що продемонструє досвід містян в галузі виготовлення сталі. Кожен вхідний павільйон буде розташований на новому громадському просторі.

Метро у Дніпрі – це епічний проєкт, який стартував ще у 1981 р. і все ще не просунувся далі шістьох станцій, які з’єднали Головний вокзал з промисловими районами міста. Метро до центра Дніпра не можуть добудувати ось вже 26 років. Термін відкриття ділянки завдовжки 2,4 км від станції «Вокзальна» до нових станцій «Театральна», «Центральна» та «Музейна» неодноразово переносився. Ще нещодавно мова йшла про 2021 рік, але зараз вже пишуть про можливе відкриття станцій лише у 2024–25 році. Мешканці міста вже звикли до подібних обіцянок, так що й не дуже в них вірять.

З’явилися нові зображення станцій метро у Дніпрі, які розробляє легендарне Архітектурне бюро Захи Хадід

Архітектурне бюро Захи Хадід / Zaha Hadid Architects одна із найвідоміших архітектурних компаній у світі, створена легендарною Захою Хадід (1950–2016) ще у 1980 році. Найвідоміші будівлі, спроєктовані Zaha Hadid Architects, це: житловий комплекс Spittelau Viaducts (Відень, Австрія), будинок на 520 West 28th Street (Нью-Йорк, США), пожежна станція «Вітра» (Вайль-на-Рейні, Німеччина), адміністративна будівля заводу BMW (Лейпциг, Німеччина), оперний театр Гуанчжоу (Гуанчжоу, КНР), термінал аеропорту Пекін-Дасин (Пекін, КНР) та багато інших.