Чергова відеопрезентація State of Play, яку Sony провела учора, була присвячена всього одній грі. Зате якій! На глядачів чекала півгодинна розповідь про, мабуть, найочікуваніший ексклюзив Sony цього року – Gran Turismo 7.

Чергова частина легендарного автосимулятора виходить у 25-ту річницю серії: найперша гра, Gran Turismo: The Real Driving Simulator для PS1, вийшла у Японії у 1997 р. Розробник обіцяє, що це буде “найповніша” Gran Turismo з усіх, в яку зможуть грати як хардкорні фанати серії, так і новачки.

На старті в Gran Turismo 7 буде доступно понад 400 автомобілів, 34 локації по всьому світу та більше ніж 90 варіантів трас, з подальшим додаванням нових машин та треків в апдейтах. До речі, розробник обіцяє повернення легендарних треків, як-то Trial Mountain, Deep Forest та High Speed Ring.

Gran Turismo 7 виходить вже через місяць: що показала Sony на State of Play

Головним екраном у грі стане “Світова карта”, де гравці зможуть придбати нове авто у “супермаркеті брендів” Brand Central — у ньому буде доступно більше ніж 300 авто від 50 брендів, починаючи з 2001 року випуску. Якщо коштів на нову модель не вистачає, можна буде звернутися до “продавця вживаних автомобілів”. Його асортимент буде оновлюватися кожного дня і включатиме не тільки дешеві машини, але й “раритетні” моделі, ціни на які будуть вищими ніж коли вони тільки надійшли у продаж — наприклад, японські спорткари 80-х. І останній “магазин” у грі — “продавець легендарних авто”, де можна буде знайти справжній антикваріат або унікальні авто.

Gran Turismo 7 виходить вже через місяць: що показала Sony на State of Play

Класичний режим кампанії також повертається — гравець починає гру, купуючи дешеву “малолітражку”, після чого заробляє гроші в перегонах та оновлює свій автопарк. Нововведенням сьомої частини стане Gran Turismo Cafe, що знаходиться у центрі карти. У ньому гравці будуть знайомитися з історією брендів та колекціонувати авто, заповнюючи “автомобільне меню” шляхом виконання різних завдань.

Gran Turismo 7 виходить вже через місяць: що показала Sony на State of Play

Режим редактора перегонів дозволить створювати власні варіанти змагань, з налаштуванням погодних умов, штучного інтелекту та категорій авто. Повернеться добре відомий всім GT-фанам режим License Tests — тож у Gran Turismo 7 ви знов зможете “вбити” цілий вечір, намагаючись отримати “золото” в особливо складному заїзді. Крім того, у грі з’являться Mission Races, де гравцям запропонують унікальні події — наприклад, дрегрейсинг або дрифт.

Gran Turismo 7 виходить вже через місяць: що показала Sony на State of Play

Багатокористувацька гра буде містити традиційний локальний кооператив на двох через розділений екран (split screen) та онлайновий режим.

Що стосується візуальної складової — розробник обіцяє фотореалістичну графіку з використанням трасування променів, складну систему генерації погодних умов, формування хмар, зоряного неба тощо.

Gran Turismo 7 виходить вже через місяць: що показала Sony на State of Play

Звісно, PS5-версія Gran Turismo 7 буде підтримувати функції контролеру DualSense — за допомогою Haptic Feedback гравець зможе відчути рух автомобіля різними типами поверхні та роботу двигуна, а адаптивні тригери передадуть відчуття різного типу опору педалей у різних машинах та роботу системи ABS.

Як Sony й обіцяла, до релізу гри лишився всього один місяць: Gran Turismo 7 вийде на PS4 та PS5 вже 4 березня 2022 р.