2021 рік був складним для виробництва споживчих терміналів Starlink, оскільки виник дефіцит напівпровідникових компонентів, а деякі з цих пристроїв не витримали неймовірної спеки під час теплової хвилі, що вдарила по західних регіонах США.

У “положеннях та умовах” до свого термінала компанія SpaceX перераховує всі випадки несправностей, за яких вона може відмовити у гарантійному ремонті. Перераховано ряд стандартних пунктів, включаючи удар блискавки та повінь. Крім того, у гарантійному ремонті буде відмовлено у разі стихійного лиха, на кшталт ураганів, пожеж, спалахів на сонці тощо.

Starlink Fine Print

Отже, власник нового терміналу Starlink вирішив докладно ознайомитися з документацією, що додається до пристрою, і натрапив на дивовижний абзац з оригінальними причинами відмови у гарантійному ремонті. Наприклад, користувач не може розраховувати на ремонт супутникової антени та терміналу у разі нападу динозаврів.

Крім того, у посібнику сказано, що у разі некоректної роботи пристрою на Марсі всі претензії слід надсилати до місцевого сервісного центру. Імовірно, ці пункти включені для привернення уваги власників терміналів Starlink, оскільки інструкції та умови використання різних пристроїв зазвичай читаються власниками неуважно.